БОТАНИКАЛЫҚ БАҚТЫҢ ДӘМІ
Мамыражай көктемнің соңы мен күншуақты жаз мезгілі — оқу орнымызға қарасты ботаникалық бағымыз үшін жеміс ағаштары өнім беретін молшылық кезеңі.
Биыл да ерекше күтіммен бапталған жеміс ағаштары өнімдерімен қуантты.
Алғаш піскен жеміс-жидектердің бірі - шие! Ауруды басатын қасиетке ие бұл жидекті теріп алу жұмыстарына ботаникалық бақ қызметкерлері жауапкершілікпен қарады.
Жеміс ағаштары араға 2-3 жыл салып демалатыны белгілі. Сондықтан биыл бағымыздағы шие ағаштары да аз өнім берді. Десе де, қолда бар жидекті мүмкіндігінше ұжыммен бөлісуге шешім қабылданды.
Осылайша, жиналған өнім сұрыпталып, одан әрі Орталық асханаға жіберілді. Онда асхана қызметкерлері шиеден тәтті сусын дайындады.
Бүгін ботаникалық бақ өнімінен дайындалған тәтті, әрі жаздың аптап ыстығында таптырмас сусын дәм тату үшін деканаттарға таратылды. Ерекше тартуды Орталық асхана мамандары арнайы жеткізді.
Қ.А.Ясауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік университеті Жоғары оқу орнынан кейінгі медициналық білім беру факультеті конкурс жариялайды
# 37. Ғылыми жобалар аясындағы сатып алуларға арналған хабарландыру
Қ.А.Ясауи атындағы халықаралық қазақ-тұрік университеті Ақпараттық технологиялар департаменті конкурс жариялайды
Қ.А.Ясауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік университеті Шаруашылық департаменті конкурс жариялайды
Әлеуметтік-мәдени іс-шараларды ұйымдастыру және психологиялық қызмет көрсету бөлімі және Коммуналдық қызмет көрсету секторы конкурс жариялайды
Қ.А.Ясауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік университеті Электр энергиясымен қамтамасыз ету басқармасы конкурс жариялайды 